A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Великобичківський центр первинної медико-санітарної допомоги" Великобичківської селищної ради Закарпатської області

Про наявність в КНП "Великобичківський ЦПМСД" педіатричної формули вакцини Комірнаті для вакцинації дітей віком 5-11 років

Дата: 20.01.2023 11:19
Кількість переглядів: 18

КНП «Великобичківський центр первинної медико-санітарної допомоги» доводить до відома населення інформацію про наявність педіатричної формули вакцини Комірнаті для вакцинації дітей віком 5-11 років.

МОЗ закликає батьків не нехтувати щепленням дітей, особливо тих, хто має хронічні захворювання.
"Саме вони (такі діти) мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби", – наголошують у відомстві.
Для вакцинації дітей, яким ще не виповнилося 12 років, використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Як пояснюють у МОЗ, одна доза цього препарату містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина цієї ж компанії для дітей віком 12+.
Інтервал між введенням першої і другої доз вакцини має становити не менше 21 день.

Під час вакцинації батькам або опікунам необхідно мати при собі свідоцтво про народження дитини та посвідчення своєї особи.
Також для вакцинації дітей віком 5-11 років батькам чи опікунам потрібно обов’язково заповнити інформовану згоду – це форма №063-2/о, яку надають медики у місці проведення вакцинації.


У МОЗ наголошують, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення дитини проти коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти препарату чи на першу дозу вакцини.
Також пам'ятайте: якщо температура тіла дитини вище 38ºC, варто відкласти щеплення. Водночас незначні інфекції, як-от застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

З приводу проведення вакцинації звертайтеся до АЗПСМ смт. Великий Бичків


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора